„Az ökológiai gazdálkodás, mint lehetőség az európai mezőgazdaság számára”
 
Gödöllő, Magyarország – május 31.-június 1.
 
 
Az IFOAM EU Csoportja és a Magyar EU Elnökség a magyar Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Biokontroll Hungáriával és a Magyar Biokultúra Szövetséggel együttműködésben május 31. és június 1. között konferenciát rendez Magyarországon, Gödöllő, „Az ökológiai gazdálkodás, mint lehetőség az európai mezőgazdaság számára” címmel.
 
A várhatóan mintegy 300 fő - köztük a Magyar EU Elnökséget, az Európai Bizottságot, az Európai Parlamentet és az ökológiai szektort képviselő magas rangú előadók - részvételével megrendezendő konferenciára közvetlenül a mezőgazdasági miniszterek magyar elnökség alatt tartott informális találkozóját követően kerül sor, abban az időszakban, mely a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjét illető vita szempontjából is sorsdöntő.
 
A konferencia célja, hogy megvitassuk, milyen lehetőségeket kínál az ökológiai gazdálkodási mód a termelők és a vidék számára ahhoz, hogy megvalósíthassák a Bizottság új Közös Agrárpolitikáról kiadott közleményében felvázolt célokat.
Az ökológiai gazdálkodás egy olyan innovatív, tudásalapú megközelítése az erőforrások hatékony felhasználásával működő mezőgazdaságnak, mely a vidék és az ottani foglalkoztatottság fejlődésének motorja lehet. Hozzájárul a fenntarthatóság olyan kiemelt jelentőségű céljaihoz, mint az éghajlatváltozás mérséklése, illetve az ahhoz való alkalmazkodás, a biológiai sokféleség csökkenésének megelőzése és az állatjóléti előírások javítása.
A konferencia az 5. Európai Ökológiai Kongresszusként kerül megrendezésre, mely egyúttal kapcsolódik a KAP-ról folyó szakmai vitához, melyben arra keresik a választ, hogyan lehet még tovább növelni az ökológiai gazdálkodás szerepét a megfogalmazott élelmiszeripari és gazdálkodási rendszerek átalakításával kapcsolatos céloknak megfelelően, és hogyan válhat ez a lehetőség valamennyi tagállam számára kihasználhatóvá.
 
Már most jegyezze fel az időpontot, és foglaljon jegyet. Budapest és a konferencia helyszíne között a konferencia szervezői biztosítják a transzfert.

 

 

A konferencia alatt végig magyar, angol és francia nyelvű tolmácsolást biztosítunk.

 

 

 

Print  Tip a friend
 

 

 

                         

 

Organisers:    
IFOAM EU LOGO

EU 2011.hu

EU Hungarian Presidency

Co-Organisers:    
BIOKULTURA BIOKONTROLL